SPORTA TEAM
LEGT JE SPORTCLUB IN DE WATTEN

Ontdek alle voordelen die je club geniet door haar aansluiting bij Sporta Team. Bekijk welke nuttige terugbetalingen, kortingen, sportieve extra’s en ondersteuning je club kan aanvragen en haal zo gerust het onderste uit de kan!

Alle clubvoordelen voor jou samengevat

Download de Clubvoordelengids en bekijk al je clubvoordelen in één overzichtelijk document. 
‌Scroll hieronder door om ze online te raadplegen.

download Clubvoordelengids

Je clubvoordelen op een rijtje

Gratis verzekering voor niet-leden bij wervingsactiviteiten

Je club krijgt een gratis verzekering voor alle niet-leden die deelnemen aan een wervingsactiviteit (initiatie of opendeurdag) die je club organiseert. Sporta neemt dus de premie van de verzekering voor deelnemende niet-leden (= €2 pp/dag) voor eigen rekening.

20% verblijfskorting in de 2 Sporta-spots

Je club krijgt 20% korting bij een verblijf in de Sporta Spot Kempen of in de Sporta Spot Maasland. Die reductie is van toepassing op het verblijf en de sportinfrastructuur, niet op eventuele maaltijden.

Ondersteuning bij oprichting vzw

Je club wordt ondersteund met duidelijk advies bij de oprichting van een vzw. Daarnaast betaalt Sporta het eerste jaar lidmaatschap bij het Vlaams Studie- en Documentatie  of bij Procura volledig terug. Zo’n lidmaatschap is sterk aan te raden en komt gemiddeld op € 100 per jaar.

50% terugbetaling cursusgeld bij behalen VTS-diploma

Je club krijgt 50% van het totale cursusgeld terugbetaald wanneer een trainer/lesgever een diploma of attest van de Vlaamse Trainersschool (VTS) behaalt. Dat bedrag kan je club bv. (deels) terugbetalen aan de trainer in kwestie of verder investeren in de clubwerking.

Joma-sporttas voor sporttechnisch gediplomeerde trainers/lesgevers

Je club krijgt een gratis Joma-sporttas voor elke aangesloten sporttechnisch gediplomeerde trainer/lesgever in je club.

Terugbetaling deelnamegeld "Dag van de Trainer"

Je club krijgt het deelnamegeld (max. €45/trainer) van de Dag van de Trainer integraal terugbetaald, voor elke aangesloten trainer/lesgever van je club die deze dag volgt. 

Terugbetaling deelnamegeld "Dag van de Sportclub-bestuurder"

Je club krijgt het deelnamegeld van de Dag van de Sportclubbestuurder terugbetaald, voor elke aangesloten bestuurder die deze dag volgt.

Club cashback bij deelname aan Sporta-kamp

Per clublid dat deelneemt aan een Sporta-kamp, krijgt je club een cashback t.w.v. €13 op de clubrekening gestort. Dat bedrag kan je club bv. (deels) terugbetalen aan het lid in kwestie of verder investeren in de clubwerking.

Pennenset voor vrijwilligers

Je club krijgt een gratis pennenset voor elke vrijwilliger, die je voor zijn/haar inzet in je club wil bedanken.

Promotionele ondersteuning met voordelige gadgets

Vraag voordelige gadgets aan om je club te promoten op wervingsactiviteiten zoals bv. initiatiemomenten, clubopendeurdagen,… Via Sporta bespaar je 70% op de oorspronkelijke kostprijs van de gadgets! (richtprijs per stuk: €1 -70% korting = €0,30/st.) Kies uit verschillende gadgets (zolang de voorraad sterkt).

Ondersteuning voor aanbieders van multisport

Clubs die multisport aanbieden voor kinderen (bv. Multimove, Multi SkillZ, Omnisport, Bewegingsschool,...) kunnen genieten van een uitgebreid pakket aan ondersteuningsvormen zoals een terugbetaling van sportmateriaal, verlaagd aansluittarief, terugbetaling van de lesgeverskost, voorbeeldtrainingen en nog veel meer!‌

Clubbezoek door een Sporta-medewerker

- Heb je specifieke vragen?
‌- Wil graag aan tafel zitten met een Sporta-medewerker?
‌- Wil je bepaalde ondersteuning maar weet je niet waar te beginnen?
‌Een Sporta-medewerker komt met plezier tot bij jou voor een clubbezoek. We luisteren naar je vragen of uitdagingen en bekijken samen op welke manier bepaalde issues aangepakt kunnen worden en waar Sporta kan ondersteunen.

Ondersteuning bij ontwikkeling vernieuwend en flexibel sportaanbod

Je wordt ondersteund bij de ontwikkeling van een vernieuwend sportaanbod, zodat ook sporters die meer flexibiliteit, autonomie en vrijheid zoeken (light-sporters) in jouw club een aanbod vinden. De Sportlight-ondersteuning bestaat uit:
‌- een praktische gids
‌- persoonlijke begeleiding
‌- gratis hulpmiddelen

50% korting op tornooisoftware Tournify

Profiteer van een fikse korting op de online tool Tournify. Met dit programma organiseer je heel eenvoudig je volledige clubtornooi of -kampioenschap: van inschrijving, opmaak tornooischema tot prijsuitreiking. Alle hedendaagse digitale mogelijkheden worden benut, geen Excel meer nodig! Als je club aangesloten is bij Sporta Team krijg je maar liefst 50% korting op de reguliere kostprijs van deze tool.

Ondersteunings
‌pakket voor loop wedstrijden/Sporta-runs

Clubs die een loopwedstrijd organiseren kunnen daarbij logistiek, promotioneel en administratief ondersteund worden door in te stappen in de Sporta-Runs. De Sporta-Runs zijn een verzameling van recreatieve loopwedstrijden, van en door Sporta-clubs. Stel zelf de ondersteuning samen die je nodig hebt en faciliteer je organisatie. Bovendien geniet je als Sporta-club van een super voordelig tarief!


Ondersteuning bij organisatie van virtuele uitdaging

In een virtuele competitie of uitdaging meten sporters zich met elkaar zonder de anderen fysiek te ontmoeten. Werk een tof concept uit, deelnemers plannen hun wedstrijd of uitdaging op een moment dat voor hen het beste past en de ondersteuning van Sporta zorgt voor de rest! In ruil voor een beperkte bijdrage van €50 biedt Sporta jouw club de nodige ondersteuning aan met behulp van een handig online software pakket.

Sporta-voordelen voor je leden

Ook de leden van je club genieten door hun aansluiting bij Sporta van een aantal gratis ledenvoordelen. Communiceer deze voordelen aan je leden. Het zijn ongetwijfeld leuke extra’s waarmee jouw club je leden kan verwennen!

25% korting op het begeleidingstraject Clubgrade

Je club krijgt 25% van de deelnameprijs (€1.000) van het begeleidingstraject Clubgrade terugbetaald. Je club bespaart dus €250 op het traject!

Gratis bierviltjes voor je kantine of clubhuis

Vraag als club gratis bierviltjes van Sporta Team aan. Deze kan je gebruiken in je eigen kantine, clubhuis of tijdens je clubactiviteit of event dat jouw club organiseert.


Voordelig sport-
‌materiaal, teamkledij en ballen via Trainersmateriaal.be

Via onze partner Trainersmateriaal.be krijgt je club extra voordeel:
‌- 10% korting op alle sportmaterialen
‌- 50% korting op cataloogprijs voor je teamkledij
‌‌- voordelige prijzen voor ballen met de jaarlijkse "samenaankoop"

Je clubvoordelen beheren
‌in Mijn Beheer

Ook via Mijn Beheer kan je eenvoudig jouw clubvoordelen aanvragen en opvolgen. 
‌Ontdek het in Mijn Beheer via het menu "Ondersteuning" > "Voordelen".

  1. BEKIJKEN
    Bekijk het overzicht van al je clubvoordelen en bijhorende details.
  2. AANVRAGEN
    ‌ Vraag eenvoudig jouw voordelen aan. Doordat je ingelogd bent worden een aantal gegevens al voor jouw ingevuld!
  3. OPVOLGEN
    Volg de status van je aanvragen op of bekijk een overzicht van al je eerdere aanvragen. 
Naar Mijn Beheer

Nog meer 
‌ondersteuning?

Naast bovenstaande clubvoordelen geniet je club van bijkomende ondersteuningsvormen
‌In deze video vatten we ze kort voor je samen.