BIJSCHOLINGEN

Ben jij een trainer, bestuurslid, official of een andere gedreven clubmedewerker en wil je je competenties nog verder uitbreiden? Sporta zorgt er samen met haar partners voor dat jij de juiste kennis en vaardigheden vergaart om jezelf en jouw club naar een hoger niveau te tillen.

Extra voordelen

Het volgen van opleidingen en bijscholingen beloont Sporta graag! Zo verdienen clubs met jeugdleden extra subsidies via het jeugdsportfons, kunnen gediplomeerde trainers een gratis sporttas krijgen of betalen we 50% van het cursusgeld terug bij het behalen van een VTS-diploma! 

Benieuwd naar meer? Ontdek onze clubondersteuning en clubvoordelengids.

Groeien in jouw functie samen met Sporta Team 

Word gediplomeerd trainer
Verrijk jezelf als clubbestuurder
Vraag een bijscholing aan

Overzicht alle opleidingen

Bekijk het overzicht van alle Sporta-opleidingen, voor clubleden tot bestuurders, in diverse thema's.

Inspiratiedag Multisport

Ontdek hoe je in je eigen club een veelzijdig sport- en beweegaanbod kan creëren. Want een brede motorische ontwikkeling voor kinderen is essentieel om levenslang te genieten van sport!

Inspiratiedag Multisport

EHBO in de sport

In deze bijscholing leer je iemands leven redden dmv reanimatie met of zonder AED. Verder komen ook enkele typische sportletsels aan bod zoals kneuzingen, verstuikingen, wondzorg en flauwte.

EHBO in de sport

Teaservragen tijdens en na de training (Geef tieners een stem)

Doordat je als trainer, als voorbeeldfiguur, het initiatief neemt om open communicatie te stimuleren, zorg je ervoor dat (toekomstige) problemen/spanningen sneller aangekaart worden door de tieners. 

Teaservragen tijdens en na de training (Geef tieners een stem)

Effectieve Communicatie - tackle defensiviteit

Tijdens deze webinar leer je defensiviteit herkennen en krijg je handvaten om moeilijke gesprekken constructief aan te pakken.

Effectieve Communicatie - tackle defensiviteit

Voor- en nadelen van de werking van een VZW in de sportsector

Tijdens deze webinar kom je alles te weten over het opzetten van een VZW in de sportsector. Hierbij worden zowel het juridische als het fiscale luik toegelicht.  

Voor- en nadelen van de werking van een VZW in de sportsector