Sporta Team | Sportlight

Ondersteuning bij ontwikkeling vernieuwend en flexibel sportaanbod

Herkenbaar?

  • Drukke agenda's weerhouden mensen uit je sportclub.
  • Met je sportief aanbod wordt slechts een beperkte groep mensen bereikt. 
  • Sporters vinden het engagement van een jaarlidmaatschap te hoog. 
  • Ouders van sportende kinderen hebben te weinig binding met je club.

Klaar voor de toekomst!

Door een nieuw sportief aanbod uit te werken, andere lidmaatschapsvormen aan te bieden of ‌je bestaande sportaanbod te verruimen ‌kan je veel van deze drempels wegwerken.

‌Jouw winst: meer leden en minder drop out door een flexibel sportaanbod
zo helpt sportlight

Sportlight-ondersteuning

Met Sportlight word je ondersteund bij de ontwikkeling van een vernieuwend sportaanbod, zodat ook sporters die meer flexibiliteit, autonomie en vrijheid zoeken (light-sporters) in jouw club een aanbod vinden (naast je traditioneel georganiseerd sportaanbod). De Sportlight-ondersteuning* bestaat uit:

Een praktische gids

Deze gids loodst je stap-voor-stap door het proces om sport op een laagdrempelige, aantrekkelijke, eigentijdse en innovatieve manier te organiseren. Ontdek praktische tips, handige tools en concrete voorbeelden die je helpen om dit een eigen Sportlight-project te komen.

Persoonlijke begeleiding

Een Sporta-medewerker helpt je op weg bij de opstart van je project en ondersteunt je waar nodig bij de uitwerking ervan. Vragen of nood aan feedback? Wij helpen je graag verder!

Gratis hulpmiddelen

Bijvoorbeeld met een brainstormtool, gedrukte praktische gids in een kaft, affiches,… Deze hulpmiddelen helpen je bij de uitwerking van je Sportlight-project (zolang de voorraad strekt).

* Ondersteuning exclusief voor organisaties aangesloten bij Sporta Team met een "Clubpakket op naam". D.w.z. je organisatie registreert de persoonsgegevens van haar leden in Mijn Beheer.

aanvragen

Innoveer je sportaanbod in 4 stappen

De praktische stap-voor-stap methodiek (beschreven in de praktische gids) loodst je gericht door het proces zodat je het onderste uit de kan haalt!

  1. Organiseer een brainstorm
  2. Haal inspiratie uit goede voorbeelden en challenges
  3. Maak een projectplan
  4. Voer je projectplan uit

Waarom een vernieuwend sportaanbod ontwikkelen?

Heel wat sporters willen tegenwoordig zelf kiezen wanneer ze sporten, hoe intensief en met welk doel, net zoals waar ze willen sporten en hoe vaak ze dat doen. ‌ 

‌‌Met Sportlight wil Sporta haar clubs motiveren en ondersteunen om sport op een lichte, laagdrempelige, aantrekkelijke, eigentijdse en innovatieve manier te organiseren. Op deze manier kan mogelijke drop out in je sportclub beperkt worden en kunnen daarnaast ook nieuwe leden aangetrokken worden door het aanboren van een nieuwe generatie potentiële sporters! Een groep die meer gericht is op lichtere vormen van sportbeoefening. Dit vraagt uiteraard om een ruime blik en aandacht voor innovatie in je sportaanbod.

Wat clubs zeggen over Sportlight

Theo Lambrechts
Joggingclub Grimbergen

"Sportlight heeft ons aangezet om na te denken. De praktische gids is goed opgesteld en zeer nuttig.”

Patrick Janssens
Runningsmates

"Ook de ouders zijn enthousiast: de dode tijd tijdens het wachten kunnen we nu actief en sportief invullen!”

Anne Van de Velde
Koninklijke turnkring neptunus bredene

“Via de brainstormsessie heeft Sporta ons aangezet om na te denken en initiatieven te nemen. De tools waren een grote hulp.”

Sportlight-ondersteuning aanvragen

Praktische gids: clubbestuurders kunnen deze gids gratis downloaden in Mijn Beheer onder het menu ClubSupport (zoek op "Sportlight").

Persoonlijke begeleiding & gratis hulpmiddelen:
‌Vul onderstaand formulier in om de gewenste ondersteuning aan te vragen. Na het versturen van dit formulier zal Sporta Team jou persoonlijk contacteren om verder af te spreken n.a.v. de aangevraagde ondersteuning.


Opgelet: de Sportlight-ondersteuning is exclusief voor organisaties aangesloten bij Sporta Team met een "Clubpakket op naam". D.w.z. je organisatie registreet de persoonsgegevens van haar leden in Mijn Beheer.