Sporta-Team | Tafeltennis Interclub

TAFELTENNIS
INTERCLUB


Onze interclubcompetitie gaat door in 3 provincies: Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant en het BHG. 

In ploegen van 3 neem je het wekelijks op tegen andere teams. 

De competitie is onderverdeeld in verschillende reeksen zodat je uitkomt tegen tegenstanders van een gelijkaardig niveau.

Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant & BHG

Belangrijke documenten

ANTWERPEN

Interclub SENIOREN

Volwassenen spelen in teams van drie spelers, die allemaal tegen elkaar spelen. Naast de individuele wedstrijden, spelen beide teams nog een dubbelspel. In totaal staan er dus elke week tien wedstrijden op het programma, telkens naar drie gewonnen sets van elf punten.

‌Reglement interclub senioren

  Interclub JEUGD

  Het jonge geweld ontplooit zich tijdens de eerste helft van het jaar in een voorronde, die volgens een poulesysteem verloopt. Op basis van de punten die de teams daarin verzamelen, worden de play-offpoules gevormd. Die starten gelijktijdig met een nieuw jaar en zullen uiteindelijk de eindranking opleveren.

  Reglement interclub jeugd

   Interclub MASTERS

   Vanaf 40 jaar kunnen basisploegen van twee spelers van eenzelfde club inschrijven in de meesterlijkste aller nevencompetities. Daarin speel je vier enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd naar twee gewonnen sets van 21 punten. Een handicapsysteem zorgt dat de 'strijd' gelijk blijft. Invallers zijn toegestaan, maar één speler van de basisploeg moet steeds spelen. De voorgiftregel werkt als volgt: de spelers krijgen een waarde naargelang hun klassement. Het verschil tussen de waarden is het aantal punten dat de lager geklasseerde speler voorsprong krijgt. ‌ 

   ‌‌Reglement interclub masters

   OOST-VLAANDEREN

   Interclub SENIOREN

   Volwassenen spelen in teams van drie spelers, die allemaal tegen elkaar spelen. Er worden zowel individuele wedstrijden gespeeld als een dubbelspel. In totaal staan er elke week tien wedstrijden op het programma, telkens naar drie gewonnen sets van elf punten.

   Reglement interclub senioren

    Interclub JEUGD

    Het jonge geweld ontplooit zich ’s zaterdags eveneens in poulevorm. Hoe meer punten, hoe hoger je uitkomt in de eindranking.

    Reglement interclub jeugd

     Interclub MASTERS

     40-plussers zijn ware grootmeesters. In duoteams zijn zij elke week te bewonderen gedurende vier enkelwedstrijden en één dubbelspel. Een match wordt gespeeld naar twee gewonnen sets van 21 punten met handicapsysteem (verschil in klassement = aantal punten voorgift). Invallers zijn toegestaan, maar er moet minstens één basisspeler spelen. ‌ ‌

     ‌Reglement interclub masters

     VLAAMS BRABANT & BHG

     Alle drie de spelers van elk team spelen tegen elkaar. Er worden zowel individuele wedstrijden gespeeld als een dubbelspel. In totaal staan er dus elke week tien wedstrijden op het programma, telkens naar drie gewonnen sets van elf punten. De ploeg die op het einde van het seizoen het meeste punten sprokkelde, wint zijn afdeling.