TAFELTENNIS
NEVEN-COMPETITIES


Naast de vaste interclubcompetitie hebben we ook nog verschillende nevencompetities. 

Zo hebben we een bekercompetitie, provinciale kampioenschappen en nog een aantal andere formules.

Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams Brabant & BHG

ANTWERPEN

Beker van Antwerpen

De beker van Antwerpen is een wisselbeker die per interclubreeks aansluit op de interclubcompetitie. Alle ploegen kunnen kosteloos en vrij deelnemen. Een eerlijk handicapsysteem biedt spelers de gelegenheid om tegen ploegen uit verschillende reeksen uit te komen op een evenwaardige manier.

Beker R. de Hollogne

Als eerbetoon aan ons voormalige bestuurslid Roger De Hollogne dingen teams bestaande uit twee spelers van dezelfde club mee naar een wisselbeker die zijn naam draagt. Zij spelen wedstrijden van vier enkelspelen en een dubbelspel. Om het niveauverschil zo klein mogelijk te houden, bestaan er 3 reeksen nl:

‌1. min. 16 en max. 28 ploegwaarde
‌2. min. 6 en max. 15 ploegwaarde
‌3. max. 5 ploegwaarde

Provinciale kampioenschappen

Om aan de provinciale kampioenschappen te kunnen deelnemen, moet een tafeltennisser aangesloten zijn bij Sporta voor 1 januari van het lopend sportjaar. Verder moet hij/zij aan minstens vijf activiteiten (competities, bekers en tornooien) hebben deelgenomen voor datum van inschrijving. Er bestaan provinciale enkel-, dubbel- en masterskampioenschappen.

OOST-VLAANDEREN

Sporta-beker

De Sporta-Beker is een bekercompetitie die je speelt tijdens de rustpunten van de interclubcompetitie. Alle ploegen kunnen kosteloos en vrij deelnemen. Een eerlijk handicapsysteem zorgt ervoor dat ploegen uit hogere en lagere reeksen toch op een evenwaardige manier tegen elkaar kunnen uitkomen.

Beker R. de Hollogne

Als eerbetoon aan ons voormalige bestuurslid Roger De Hollogne dingen teams bestaande uit twee spelers van dezelfde club mee naar een wisselbeker die zijn naam draagt. Zij spelen wedstrijden van vier enkelspelen en een dubbelspel. Om het niveauverschil zo klein mogelijk te houden, bestaan er een hogere reeks (max. ploegwaarde 25) en een lagere reeks (max. ploegwaarde 11). De winnaars van die provinciale reeksen nemen het in een federale finale op tegen de winnaars uit de andere provincies. Wie daar wint, krijgt de wisselbeker.

Provinciale kampioenschappen

Om aan de provinciale kampioenschappen te kunnen deelnemen, moet iemand individueel aangesloten zijn voor 1 januari van het lopende sportjaar bij Sporta. Verder moet de speler voor de datum van inschrijving aan minstens vijf activiteiten (competities, bekers en tornooien) hebben deelgenomen. Er bestaan aparte provinciale kampioenschappen voor enkel-, dubbel- en masterspelers.

VLAAMS-BRABANT & BHG

Sporta-beker

De Sporta-Beker is een bekercompetitie die je speelt tijdens de rustpunten van de interclubcompetitie. Alle ploegen kunnen kosteloos en vrij deelnemen. Een eerlijk handicapsysteem zorgt ervoor dat ploegen uit verschillende reeksen toch op een evenwaardige manier tegen elkaar kunnen uitkomen.

Beker Jean Heylenbosch

Jean Heylenbosch is erevoorzitter bij Sporta-tafeltennis. Hij heeft zeer veel recreanten aan het tafeltennissen gezet. De gelijknamige beker zet dat ideaal voort en nodigt duoteams van dezelfde club uit om er een prettige matchavond van te maken. Om zo weinig mogelijk niveauverschil te behouden, spelen zij met voorgift in één reeks (max. ploegwaarde 20). Een competitiewedstrijd bestaat uit vier enkelspelen en een dubbelspel. Op het einde van het seizoen nemen de twee finalistenploegen het in de provinciale finale tegen elkaar op.

Provinciale kampioenschappen

Om aan de Provinciale kampioenschappen te kunnen deelnemen, moet je individueel aangesloten zijn bij Sporta voor 1 januari van het lopend sportjaar. Verder moet de speler voor de inschrijvingsdatum aan minstens vijf activiteiten (competities, bekers en tornooien) hebben deelgenomen. Er bestaan aparte provinciale kampioenschappen voor de enkel-, dubbel- en masterspelers.