Plan een EHBO opleiding in je club

Plan een EHBO opleiding in je club

In België zijn er tussen 27 en 30 plotse hartstilstanden per dag en slechts 3 van hen zullen overleven! Dit betekent een laag overlevingspercentage (+/- 10%).

Ongeveer 70% van de plotse hartstilstanden doet zich thuis voor of op openbare plaatsen en vaak reageren de getuigen (familie, vrienden, buren, enz.) niet omdat ze de levensreddende handelingen niet kennen. Reanimatie in de eerste minuten is echter essentieel om de overlevingskans te vergroten. 

Ook in jouw sportclub kan het gebeuren. Wees daarom voorbereid en plan een opleiding voor je sporters, trainers, supporters of andere geïnteresseerden!

Kies een datum en locatie en zorg voor ongeveer 15 deelnemers*, Sporta boekt de lesgever en zorgt voor alle administratieve opvolging. 

Inhoud van de opleiding EHBO in de sportclub:
Tijdens deze bijscholing leer je hoe je iemands leven kan redden, wanneer die in de problemen komt. In een interactieve mix van theorie en praktijk legt een expert je de nieuwste richtlijnen voor reanimatie van volwassenen uit. Je krijgt de CPR-technieken met de automatisch externe defibrillator (AED) en het pocket mask onder de knie en er volgen tips voor een correcte veiligheidshouding.
Ondertussen pas je alles toe op CPR-poppen en de AED-trainer. 
Verder komen ook enkele typische sportletsels aan bod zoals kneuzingen en verstuikingen.

Duur: 3u
Kostprijs: voordeeltarief van €15/deelnemer wanneer een club het organiseert voor zijn leden en sympathisanten.

*maximum 20 deelnemers (indien er minder dan 20 deelnemers zijn wordt de opleiding open gesteld voor externe deelnemers).