Olivier deed de Sporta Check

Olivier deed de Sporta Check

“Het is een goeie reflectie om als club te kijken waar je staat en waar je nog extra op kan inzetten.”

Om clubs nog beter te maken, ontwikkelde Sporta dit jaar een kwaliteitsscan waarbij clubs a.d.h.v. een simpele checklist een beeld krijgen van de kwaliteit van hun clubwerking. Met de zogenaamde “Sporta Check” kunnen clubs op een toegankelijke manier zichzelf een spiegel voorhouden en onmiddellijk zien op welke thema’s ze goed scoren en op welke vlakken ze een tandje kunnen bijsteken.

Olivier Peeters van Jeugd Atletiek Werking Steendorp deed de Sporta Check: “Voor ons was het een handige check om te zien of we effectief alles doen wat een goede club zou moeten doen.”

Met de Sporta Check doorloop je een checklist die binnen 8 thema’s polst naar je clubwerking. En dit op een laagdrempelige manier: vink simpelweg de criteria aan waaraan je club voldoet en je krijgt onmiddellijk je resultaat te zien. 
“Via onze clubaccount in Mijn Beheer was deze tool gemakkelijk te vinden.”, zegt Olivier. “Ik ben begonnen met een snelle check en heb alles aangevinkt wat ik dacht dat in orde was. Vervolgens ben ik dieper gaan nadenken en heb alles nog eens 1 voor 1 overlopen. Ik heb wat notities gemaakt in het programma en bestanden geüpload om mezelf te controleren of het echt wel klopte wat ik zei. Bovendien was het handig dat je tussentijds kon opslaan zodat ik het in verschillende stukjes kon doorlopen.”
Met de Sporta Check krijg je als club een inventarisatie van je werking. Je ziet wat goed loopt, maar ook waar er nog verbeterkansen liggen. Daarnaast krijg je bij elk thema een aantal concrete tips, tools en aanknopingspunten om je werking verder te optimaliseren.

“We zijn als club nog maar net gestart en nu 6 maanden bezig. De Sporta Check was voor ons een soort van controle voor onszelf. Het heeft ons bijvoorbeeld doen inzien dat ons infoformulier duidelijker opgemaakt moest worden. Via bijkomende pictogrammen verloopt de communicatie naar ouders nu beter.” aldus Olivier.

De club van Olivier behaalde het vereiste minimum en voldoet dus aan de “Sporta Check”. Met het digitaal label dat ze hiervoor ontvingen, kunnen ze via eigen kanalen (website, sociale media,…) aan de buitenwereld tonen dat ze kwaliteitsvolle werking hebben. 

“Ik zou andere clubs zeker aanraden om de Sporta Check te doen: het is een goeie reflectie om als club te kijken waar je staat en waar je nog extra op kan inzetten.”
Doet jouw club ook de Sporta Check? Alle info vind je op https://sportateam.be/sporta-check.