Get fit 2 sport

Sportletselpreventie is belangrijker dan ooit nu vele sporters door corona meer dan een jaar hebben stilgelegen! Voor een veilige heropstart is blessurepreventie en een voorzichtige opbouw essentieel! Volg de bijscholing Get Fit 2 Sport in het Huis van de Sport in Gent die Sporta en Fros voor hun trainers voorziet.

In twee sessies (telkens theorie + praktijk) van 3 uur wordt de  sporttrainer/sportbegeleider/leerkracht LO opgeleid om sportletselpreventie aan bod te laten komen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de trainingen en sportlessen. Het belang en nut van sportletselpreventie wordt geschetst, de verschillende strategieën voor sportletselpreventie worden uitgelegd en meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren komen aan bod. Via actieve leermomenten (voorzie dus sportieve kledij ;)) wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein. 

Get Fit 2 Sport werd uitgewerkt als een bijscholing met als doelgroep jeugdtrainers; maar de inhoud en praktische tips zijn bruikbaar en toepasbaar voor alle leeftijden. 

De opleiding wordt gespreid over 2 dagen. Het volgen van beide dagen is vereist voor het behalen van een deelname-attest.  

Maximum: 20 deelnemers.

Datum: Zaterdag 12 en 19 maart 2022
Programma: 08:30u - 09:00u aanmelden en onthaal deelnemers, 09:00u - 12:00u Get fit 2 Sport
Locatie: Huis van de Sport (Zuiderlaan 13, 9000 Gent) (onder voorbehoud)
Deelnameprijs: €30 leden Sporta Team en FROS, €50 niet-leden  

INSCHRIJVEN