Heeft jouw club nood aan hulptrainers? Heb je hulptrainers en is het moeilijk om hen actief te laten assisteren in de training?  In veel clubs is het hulptrainersschap een opstap van sportend lid of ouder naar het trainersschap. Maar wat mag je van hen verwachten en hoe zorg je ervoor dat de hulptrainer een waardevol deel van het sportief kader wordt? 

Tijdens deze workshops  bekijken we hoe je sportende leden of ouders kan laten doorgroeien tot een gemotiveerde trainer met voldoende zelfvertrouwen om voor een groep te staan. Je krijgt inzicht in hoe je personen het best kan aanspreken en vragen om een functie als hulptrainer op te nemen. Je leert om hulptrainers effectiever te betrekken in de training. We bekijken hoe we deze hulptrainers intrinsiek gemotiveerd krijgen en hoe trainers hen kunnen begeleiden naar een trainersschap vol vertrouwen.

In een 2de terugkomsessie bekijken we welke stappen werken, delen we good practices en komen we tot een basiskader om duurzaam en flexibel mee aan de slag te gaan.

Doelgroep
Bestuursleden en trainers die die op zoek gaan naar en werken met hulptrainers/assistenten.

Wanneer
30 maart - 20u-22.00u Online
1 juni - 20u-21.30u Online

Docent
Kim Semadeni: lector lerarenopleiding KdG - Performance & Mental coach bij 4Effect en docent coachen met de M-factor

Kostprijs
€15 voor beide sessies voor leden van Sporta Team
€30 voor beide sessies voor niet-leden

Inschrijvingen