Zet je schouders onder sport

300.000... Dat is het aantal vrijwilligers dat dagelijks aan de slag is in de Vlaamse sportclubs. Zonder hen, geen sport. 98% van de sportclubs geeft aan niet te kunnen werken zonder vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar bij de meest uiteenlopende taken zoals terreinen onderhouden, evenementen organiseren, de clubadministratie bijhouden, boterhammen smeren, wedstrijden fluiten, ... Maar 300.000 dat is niet genoeg. Meer dan 60% van de sportclubs geeft aan een tekort te hebben aan vrijwilligers. 

Met de campagne Sportschouders moedigt de Vlaamse Sportfederatie iedereen, maar in het bijzonder 45-plussers aan om vrijwilliger te worden. Ze hebben zelf soms (klein)kinderen in een sportclub of goesting om een maatschappelijk engagement aan te gaan.

In het najaar volgt er ook extra ondersteuning voor sportclubs, om hun vrijwilligerswerking naar een niveau hoger te tillen. De Vlaamse Sportfederatie ontwikkelt momenteel een paar praktische en laagdrempelige tools in een pilootproject.

Ook jij kan meedoen!

De campagne is pas geslaagd als ze door heel veel sportclubs en sportfederaties wordt gedragen. Zo tonen we massaal dat onze sportvrijwilligers onmisbaar zijn. Doe mee, het is op 1, 2, 3 gefikst!

  1. Surprise! Steek je vrijwilligers in de lucht & smile! Doe zoals de Belgian Cats: verras je vrijwilligers en draag ze eens echt op handen! Deel met de hashtag #sportschouders.
  2. Deel onze campagneclips en gebruik het campagnemateriaal. Hoe meer onze oproep verspreid wordt, hoe beter. Check www.sportschouders.be!
  3. Gebruik de vacaturedatabank. Iedereen die goesting heeft om de handen uit de mouwen te steken, vindt er misschien wel dé ideale match met jouw sportclub!
Ontdek sportschouders