SPORT VOOR ALLEN

Sportclubs bieden sporters een uitlaatklep, ontmoetingen met vrienden, inspanning en ontspanning. Op de club leren we allemaal nieuwe mensen kennen en ontdekken we onze talenten onder goedkeurend oog van trainer en/of medesporters. Jammer genoeg vallen er nog steeds mensen uit de boot wat betreft sporten in clubverband.

Sport(a) voor iedereen

Overtuigd van de meerwaarde van sporten in clubverband willen we je dan ook de nodige tools aanleveren om de club open te stellen voor iedereen. Vanuit die optiek werd het project Sport(a) voor iedereen leven in geblazen.

‌Het hoofddoel van het project is:

  • Ondersteuning bieden in het laagdrempelig maken van je club
  • Informeren over laagdrempelig sporten 
  • Verzamelen van tips & tricks en getuigenissen
  • De mogelijkheid om een traject op maat aan te gaan.

‌Al deze zaken verzamelden we op onze webpagina www.sportavooriedereen.be. Misschien wordt jouw club dankzij deze tips ook een tweede thuis voor kwetsbare mensen.

Sociaal tarief: betaalbaar sporten

Op www.sportavooriedereen.be verzamelen we tips onder de verschillende drempels (moeilijkheden) die mensen kunnen ondervinden in hun zoektocht naar een geschikte club of sport. Betaalbaarheid blijft een belangrijke voorwaarde voor mensen met financiële moeilijkheden. Voor deze personen kunnen sportclubs bij Sporta Team sociaal tarief aanvragen. Het verminderde tarief is van toepassing voor mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming.

‌Hoeveel bedraagt het verminderde tarief?

‌Het aansluittarief dat je sportclub voor een lid aan Sporta Team betaalt, vervalt als die persoon recht heeft op verhoogde tegemoetkoming. Om écht het verschil te maken voor die sporter vragen we van je club minstens eenzelfde inspanning zodat het lidmaatschap betaalbaar wordt voor zij die het moeilijker hebben. Hoe vraag je sociaal tarief aan?

‌Hoe vraag je sociaal tarief aan?

‌  ‌- Open je ledenlijst in Mijn beheer 
‌‌- Klik op het lid waarvoor je sociaal tarief wilt aanvragen 
‌‌- Voeg een klevertje van het ziekenfonds toe

Wat gebeurt er met mijn aanvraag? ‌

‌Aan de hand van het klevertje kunnen wij zien of het lid waarvoor jij sociaal tarief aangevraagd hebt, recht heeft op verhoogde tegemoetkoming. Nadat de aanvraag verwerkt is, ontvang je een mail. Als het lid recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, wordt dit bedrag automatisch verrekend in jouw volgende factuur. Je hoeft hier verder zelf niets meer voor te doen.

Let op, het wil uiteraard niet zeggen dat een persoon die geen recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, geen problemen kan ondervinden met het betalen van het lidgeld. Wil je deze sporters helpen, kijk op www.sportavooriedereen.be/betaalbaarheid, zo laat je hen zeker niet achter!

Nog vragen?

We helpen je graag verder. ‌ ‌

‌Mail ons op team@sporta.be
‌of bel naar +32 014 53 95 25.