Aantrekken van nieuwe en jongere vrijwilligers: hoe vergroot je de kans op succes?

De perceptie leeft dat jongere mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. De waarheid ligt eerder in het enorm vrijetijdsaanbod van vandaag waarvan vrijwilligerswerk een onderdeel van is. Vrijwilligers van vandaag vertrekken sterker vanuit hun noden en gaan van daaruit op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Veelal is dat er een waar het leuk is én waar ze zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om een bijdrage te leveren.

Wat betekent dit voor onze sportclub? Vrijwilligersorganisaties van vandaag staan voor de opdracht om hun structuur en cultuur te actualiseren en af te stemmen op de noden van de hedendaagse burger/vrijwilliger. Het managen van de verwachtingen van bestaande en aankomende vrijwilligers is hierbij dé opdracht.

Hoe maken we van rekruteren een permanent en laagdrempelig gebeuren dat aansluit op de noden van de burger van vandaag? Wat zijn concrete handvaten die we in de dagdagelijkse realiteit kunnen gebruiken om te zorgen dat we vrijwilligers makkelijker kunnen aantrekken én dat ze zich goed en gewaardeerd voelen? Allemaal zaken die aan bod komen in deze bijscholing!

Wie reeds de bijscholing “Inleiding tot het begeleidingstraject: Een vrijwilligersvriendelijke sportclub” gevolgd heeft, zal bepaalde punten zien terugkomen in deze opleiding.

Deze interactieve bijscholing wordt gegeven door de Vlaamse Sportfederatie. 

Datum: Dinsdag 28 september 2021
Programma: 19:30u - 21:30u 
Locatie: De bijscholing gaat online door. Je kan van thuis uit volgen.
Docent: Ineke Daelman - Vrijwilligerswerkwerkt
Deelnameprijs: €15 Sporta-leden, €25 niet-leden
 
INSCHRIJVEN